Sunday, February 7, 2010

Kirjain kirjaimelta

06022009326.jpgOnpahan taas ollut tapahtumarikas viikko. Noin niinkuin tekstillisesti ajateltuna siis. Sen lisäksi, että tämä toinen SciFi-tarinani alkaa pikkuhiljaa pääsemään vauhtiin, on tullut hivenen editoitua runokokoelmaani. Jonka työnimi siis on 'tähdenpurema, tuulikoira'. Se on jonkunasteinen jatkumo edelliselle kokoelmalleni, joka sis löytyy osoitteesta http://terasrenki.blogspot.com.
Tuon lisäksi on julkisilla kulkupeleillä tehtyä työmatkaa tullut käytettyä hyväksi kyseisen runokokoelman saatekirjeen rustaamiseksi. Kaipa siitä ihan hyvä tulee. Pitää vain istua alas ja kirjoittaa se puhtaaksi ja lähettää se runonipun kanssa eteenpäin.
Muutamakin kustantamo on käynyt mielessä, mutta saas nyt nähdä minne ne laittaa. Itse näen asian niin, että mieluusti runoni ja muut tekstini saisi kyllä julkaista yksi ja sama kustantamo. Näin ainakin itse välttyisin älyttömältä itseni myymiseltä sinne, tänne ja tuonne. Kun muutenkin koko kaupallisuus aina hetkittäin etookin. Siitä huolimatta olen kyllä sitä mieltä, että tämänkaltaisesta työstä otan mieluusti maksun. Sillä vaikka se onkin antoisaa, tulee myös muistaa, että työpäivän jälkeen suoritettu kirjoitustyö tuntuu kuormittavan varsin paljon näitä paria pientä ja näennäisen harmaata aivosolua. Niin, minkä värinen on yksittäinen solu, jos koko massa näyttää harmaalta?

Siitä on jäänyt hyvä fiilis, että työnimellä musta aukko (ei sillä ole tekemistä mustien aukkojen kanssa) kulkeva Scifi-tarinani saa enemmän lihaa luidensa ympärille kuin mitä olen kaavaillut. Alkuperäisen suunnitelman mukaan nyt oltaisiin jossain lukujen 7 ja 8 taitteessa, mutta itse asiassa kasassa on jo 13 lukua. Jokaisessa vieläpä suunnilleen tuhat sanaa. Eikä tässä taideta olla kuin vasta puolessavälissä tarinaa. Vaikka noita nyt editoisikin, pituus taitaa silti säilyä ihan kelvollisena, mikä tuo aina hyvän mielen. Näyttäisi myös siltä, että tuollainen suunnilleen tuhannen sanan mittainen kokonaisuus on näin aluksi helppo saada päivittäin kirjoitettua. Itse asiassa, kun lasketaan vielä nämä blogitekstit päälle, niin tekstiähän tulee mukavasti enemmän.

2 comments:

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now. Keep it up!
And according to this article, I totally agree with your opinion, but only this time! :)

jankka said...

Thanks for comment!! Need to also find time AND stamina to update the blogs among the other writing.